Waarom kiezen voor een elektrische dweil?

Wanneer kies je een elektrische dweil?

Elektrische dweilen zijn opkomend en vervangen bij steeds meer huishoudens de traditionele dweil. Een elektrische dweil werkt gemakkelijk op elektriciteit en verminderd hiermee de werklast die men ondervindt bij het schoonmaken met een gewone dweil. Tegelijkertijd hoef je je geen zorgen te maken dat je onder stroom komt te staan.

Elektrische dweilen zijn bedoeld voor het vegen, schrobben en dweilen van de vloer zonder dat jij echt hoeft te boenen. Ook hoef je niet meer te tobben met een emmer en overtollig water. Een elektrische dweil zorgt voor een snelle en gemakkelijke reiniging met betere resultaten dan een niet-elektrische. Bovendien hebben veel elektrische dweilen zelfs tegenwoordig een zuig en droogfunctie!

Op een elektrische dweil zit een handig vloeistof systeem die precies de benodigde hoeveelheid water gebruikt om te dweilen. Een elektrische dweil werkt met een spray op de vloer of via stoom mechanisme. De stoom die door de dweil wordt geabsorbeerd, maakt de diep ingesloten stofdeeltjes los en het microvezeldoekje helpt het vuil te absorberen. Een elektrische dweil met stoomfunctie verwijdert hiermee niet alleen het vuil, maar doodt ook de ziektekiemen, waardoor je vloer echt wordt gereinigd.

Verschillende type elektrische dweilen

Tegenwoordig heb je veel elektrische dweilen met zuigfunctie en droogfunctie. Maar zoals net al werd aangegeven zijn er in de basis grofweg twee soorten elektrische dweilen: De elektrische dweil met spray functie en de dweil met stoomfunctie. Hieronder nemen wij deze twee soorten dweilen onder de loep.

Spray dweil

Spray dweilen lijken op een gewone dweilen, maar kunnen zelf water spuiten tijdens het schoonmaken dankzij de ingebouwde sproeifunctie. In tegenstelling tot gewone dweilen heb je de controle over de hoeveelheid vloeistof die tijdens het dweilen op de vloer wordt verspreid. Dit soort dweilen worden geleverd met een wasbare soft-touch pad of schrob pads.

BISSELL 2765N CrossWave
De Bissell 2765N CrossWave Spray Dweil

Stoomdweil

Deze elektrische stoomdweilen zijn ontworpen om stoom af te geven tijdens het dweilen om de vloer met grote nauwkeurigheid schoon te maken. Uitgerust met een verwijderbare zachte pad, schrobt dit dweilhulpmiddel de vloer met gemakkelijk manoeuvreren.

De stoomdweil is geavanceerder dan de spray dweil. De stoomdweil heeft namelijk geen reinigingsmiddel of vloerreiniger nodig om de vloeren schoon te maken. Ook doodt de hete stoom bacteriën op de vloer en geeft het een veel beter schoonmaakresultaten.

Rowenta Clean & Steam Multi RY8544 Stoomdweil
De Rowenta RY8544 Stoomdweil

Stoomdweil vs. Spray dweil

Het voordeel van een stoomdweil is de mogelijkheid om bacteriën te doden zonder chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken. Een stoomdweil kan een temperatuur van 120 graden Celsius bereiken, wat zeer effectief is om bacteriën te doden.

Een nadeel van de stoomdweil is dat deze gevaarlijk kan zijn voor kinderen. Al gaan kinderen er met je stoomdweil vandoor dan kunnen ze zichzelf lelijk verwonden. De hete stoom van een stoomdweil kan namelijk brandwonden veroorzaken.

Een ander nadeel voor een aantal mensen is dat je geen schoonmaakmiddel mag gebruiken in een stoomdweil. Hierdoor kun je bijvoorbeeld niet een lekkere geur meegeven aan jouw vloer. Al wil je dit wel dan moet je toch echt een spray dweil of traditionele dweil gebruiken.

Conclusie

Het is belangrijk om je huis regelmatig schoon te maken en jezelf en anderen te beschermen tegen ziektekiemen, bacteriën en vuil. Maar de vermoeiende bezigheid van het schoonmaken van de vloeren met een gewone dweil is echt ontmoedigend en ouderwets. Een elektrische dweil maakt hierin echt een groot verschil. Het maakt het dweilen en stuk leuker. De vraag voor jou is niet óf je een elektrische dweil aanschaft. Maar of je een spray- of stoomdweil aanschaft. We hopen je een eind op weg te hebben geholpen in je keuze. Bekijk hier de top 5 beste elektrische dweilen.

FAQ

Veel gestelde vragen

Een elektrische dweil heeft een waterreservoir boven op de steel. Deze vul je met water met de geleverde maatbeker. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het water een maximaal niveau bereikt in de tank.

Vervolgens zet je de stoomdweil door de stekker in het stopcontact te doen of via de aan-knop als je een draadloze stoomdweil hebt. Dan duurt het vaak maar 15 tot 30 seconden voordat de elektrische dweil warm is. Door middel van de stoomknop geef je vervolgens stoom af. Nu kun je beginnen met dweilen.

Een elektrische dweil kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, en wordt daarom geleverd met twee soorten reinigingspads. Afhankelijk van je behoefte, kun je de reinigingspads kiezen.

Microvezel doekjes: Dit is zijn de basis dweildoekjes die vaak ook wordt geleverd met steelstofzuigers met dweilfunctie of robotstofzuigers met dweilfunctie. Het zijn zachte pads die het vuil vasthouden. Deze doekjes kunnen gemakkelijk gewassen worden in de wasmachine.

Scrub doekjes: De scrub doekjes worden gebruikt om je vloer te scrubben en zijn dus gemaakt voor de grondige schoonmaak. Als de zachte reiniging met de microvezeldoekjes niet genoeg is, dan worden vaak de scrubdoekjes ingezet. Ze zijn hard voor de vloer en reinigen hardnekkige vlekken met gemak.

Dat hangt ervan af. Sommige dweilen zijn goed in het schrobben van de vloeren, maar kunnen het water op de vloer niet goed absorberen. Andere dweilen kunnen wel mooi de vloer egaal schoon krijgen, maar niet goed schrobben. Het is dus belangrijk om te weten of jij schrobwerk veel nodig hebt. Je kunt ook een elektrische dweil kopen met een ronddraaiende schrobber. Het type reinigingspad is hierbij ook van belang.

Jazeker, sommige elektrische dweilen hebben een ingebouwde zuigfunctie. Hiermee wordt stofzuigen overbodig. Dit heeft niet elke elektrische dweil, dus let hier goed op voordat jij een aankoop doet.

Laat weten wat jij ervan vindt!

   Laat een reactie achter

   Dweilstofzuiger
   Logo
   Vergelijk items
   • Steelstofzuigers (0)
   • Robotstofzuigers (0)
   • Schrobmachines (0)
   • Elektrische Dweilen (0)
   • Nat/Droog Stofzuigers (0)
   • Dweilrobots (0)
   • Stofzuigers met dweilfunctie (0)
   • Tapijtreinigers (0)
   • Schrobzuigmachines (0)
   Vergelijken