Miele Triflex Steelstofzuigers: Een uitleg van de verschillende HX1 modellen

Miele Triflex HX1 Steelstofzuigers

In dit artikel worden de eerste steelstofzuigers van Miele onder de loep genomen. De Miele Triflex HX1 steelstofzuigers kwamen wij tegen in 7 verschillende varianten. Het leek ons tijd om wat uitleg te geven over deze verschillende Triflex HX1 modellen. Want de Miele website is ook niet altijd even duidelijk. We leggen hieronder, aan de hand van eigen onderzoek, uit wat de verschillen tussen de stofzuiger modellen.

UPDATE: Bekijk ook de nieuwste Miele Triflex HX2 steelstofzuigers!

Verschillen tussen de Miele Triflex Steelstofzuigers

Triflex HX1 Standaard vs. Triflex HX1 Select

De Standaard Triflex HX1 is een prima keuze voor als je geen huisdieren hebt en geen nut ziet in een extra accu voor je stofzuiger. Dit model komt namelijk zonder mini turboborstel, maar wel met kierenzuigmond, een zuigmond voor kussens, en een borstelkop naast het standaard vloermondstuk. Stofzuigen doet hij tot 60 minuten in de eco-stand.

De obsidiaan zwarte Triflex HX1 Select lijkt erg op de standaard variant, maar komt volgens Coolblue met een verlichte zuigmond. MediaMarkt en Bol geven niet aan dat deze variant een verlichte zuigmond heeft. De standaard variant heeft sowieso geen verlichte zuigmond. 

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Miele Triflex HX1 grafietgrijs steelstofzuiger
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 1
Toevoegen aan vergelijken
Miele Triflex HX1 Select Steelstofzuiger Obsidiaanzwart

Triflex HX1 Power vs. Triflex HX1 Performance

Op sommige webshops kom je de Miele Triflex HX1 Power tegen en op andere de Miele Triflex HX1 Performance en soms zelfs beide modellen op dezelfde webshop. Voor veel mensen is het verschil tussen deze twee steelstofzuigers niet duidelijk. Qua accessoires en specificaties lijken ze namelijk erg op elkaar en beide modellen komen met een extra accu.

De performance variant is wel een stukje duurder dan de Power variant. Dit kan te maken hebben met het feit dat de witte Performance editie met een HEPA filter komt. Toch komen we er niet helemaal uit. Ook de Miele site geeft ons geen duidelijke antwoorden. Weet jij het wel? Laat dit dan weten in een reactie onder dit artikel.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Miele Triflex HX1 Power Steelstofzuiger Grijs

Miele Triflex HX1 Power – Steelstofzuiger

Beste deal op: coolblue.nl
523.95
- 5%
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
MIELE Triflex HX1 Performance

Miele Triflex HX1 Performance – Steelstofzuiger

Beste deal op: bol.com
397.99

 

Miele Triflex HX1 Runner rood

De Miele Triflex HX1 Runner is fel rood en komt met een verlicht mondstuk en een extra accu. Er wordt geen turbo miniborstel bij geleverd. Ben je een huisdiereneigenaar? Lees dan door, want bij de twee Miele steelstofzuigers hieronder wordt wel een turbo miniborstel geleverd. 

Triflex HX1 Cat & Dog vs. Triflex HX1 Pro

De verschillen tussen de Triflex HX1 Cat & Dog en de HX1 Pro variant zijn dan weer erg duidelijk. De zwarte Cat & Dog variant komt namelijk met een vloerzuigmond met ledverlichting en een turbo miniborstel om gemakkelijk dierenharen op te zuigen. De Infinity grijze Triflex HX1 Pro heeft ook een verlichte zuigmond en wordt geleverd met een turbo miniborstel. Het verschil is dat dat de Miele Triflex Pro ook met een extra accu wordt geleverd.  

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Miele Triflex HX1 Cat & Dog

Miele Triflex HX1 Cat & Dog

Beste deal op: bol.com
538.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Triflex HX1 Pro Miele Steelstofzuiger

Miele Triflex HX1 Pro – Steelstofzuiger

Beste deal op: bol.com
625.00

Conclusie

Hopelijk ben je een beetje wijzer geworden over de eerste generatie Miele steelstofzuigers. Het beste is om voor jezelf te bepalen wat je belangrijk vind. Vind je een tweede accu overbodig omdat je nooit langer dan een half uur achter elkaar stofzuigt. Dan vallen de HX1 Pro, de HX1 Power, de rode Runner en de Performance al af. Deze modellen komen namelijk met extra accu. Heb je last van huisdierenharen, kies dan Triflex HX1 Cat & Dog. Zo niet, maak dan een keuze tussen de Standaard Triflex HX1 of de Select editie.

1 Reactie
 1. Super goede info! Bedankt!

  Laat een reactie achter

  Dweilstofzuiger
  Logo
  Vergelijk items
  • Steelstofzuigers (0)
  • Robotstofzuigers (0)
  • Schrobmachines (0)
  • Elektrische Dweilen (0)
  • Nat/Droog Stofzuigers (0)
  • Dweilrobots (0)
  • Stofzuigers met dweilfunctie (0)
  • Tapijtreinigers (0)
  • Schrobzuigmachines (0)
  Vergelijken