Rowenta robotstofzuigers: Een uitleg van de verschillende X-plorer Series

Rowenta Robotstofzuigers

Het is tijd om de Rowenta robotstofzuigers onder de loep te nemen. Er zijn tegenwoordig namelijk wel 15+ robotstofzuiger van Rowenta op de markt. De verschillen tussen deze apparaten is soms lastig te bepalen. De betere robotstofzuigers van Rowenta kunnen zowel vuil opzuigen als dweilen. Rowenta heeft geen dweilrobots die alleen geschikt zijn om te dweilen.

Wij hebben de Rowenta website en alle modellen doorgenomen en vergeleken om jouw onderzoek naar een geschikte Rowenta robotstofzuiger gemakkelijker te maken. Hieronder lees je over de voor- en nadelen en worden de verschillen en overeenkomsten tussen de modellen besproken besproken.

Rowenta X-plorer

Met alle Rowenta X-plorer robotstofzuigers die je vind op onze website kun je tegelijkertijd stofzuigen en dweilen. Dit is zeker een groot plus punt van de X-plorer Serie van Rowenta. Hieronder nemen we de tijd om elke Serie robotstofzuigers van Rowenta toe te lichten. We geven informatie over de X-Plorer Serie 120, 95, 80, 75, 60 en 50. 

X-Plorer Serie 120

De Rowenta X-plorer serie 120 robotstofzuiger is de nieuwste robotstofzuiger serie met dweilfunctie van Rowenta. De Serie 120 komt met Artificial Intelligence waardoor de obstakeldetectie beter is dan ooit. Je hoeft er bijvoorbeeld niet vanuit te gaan dat de RR7865 een vaas omgooit. De robotstofzuiger detecteert dit object namelijk als “vaas” zodat hij deze keurig vermijdt. Een tegenvaller van deze 120 serie is dat de zuigkracht (2.700 Pa) veel minder is dan de robotstofzuigers uit de X-plorer serie 95 die hieronder worden besproken.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 2
Toevoegen aan vergelijken
 • Ai gedreven robotstofzuiger voor unieke obstakeldetectie en slimmigheidjes
 • Met dweilfunctie
 • 2700 Pa zuigkracht
209.99
Kies Product
Beste deal op: bol.com

X-Plorer Serie 95

De Rowenta X-plorer serie 95 robotstofzuiger bevat de krachtigste modellen van Rowenta. De Serie 95 bestaat uit 2 varianten. De witte X-plorer RR7987 en de zwarte X-plorer RR7975. Naast de kleur is er nog een verschil tussen de RR7987 en de RR7975. Volgens de Rowenta website komt de witte RR7987 namelijk met een extra fluffy dweil. De RR7975 heeft deze niet. De prijs van deze 2 modellen is vrijwel hetzelfde.

De 12.000 Pa zuigkracht is een enorme verbetering met de voorgaande robotstofzuiger series van Rowenta. Dit is namelijk een 4x sterkere zuigkracht dan de Serie 75 en 6x sterker dan de Serie 80. Een ander voordeel van de Serie 95 is dat deze robotstofzuigers stiller zijn dan ooit (60dB) en een betere accu hebben (225 min). Tot slot is er bij deze nieuwste generatie robotstofzuigers van Rowenta de mogelijkheid om No-mop zones in te stellen.

De hoge prijs valt dan wel weer erg tegen. Ook is het vuilreservoir van 0,5L een stukje kleiner dan dat we gewend waren van de 80 Serie.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 2
Toevoegen aan vergelijken
Rowenta X-plorer serie 95 RR7987 - Robotstofzuiger met dweilfunctie
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 1
Toevoegen aan vergelijken
Rowenta X-plorer Serie 95 RR7975 Robotstofzuiger

X-Plorer Serie 80

We dalen erg in prijs als we bij de Serie 80 aankomen. De robotstofzuigers met dweilfunctie uit de Rowenta X-plorer serie 80 bestaan weer uit 2 varianten. De witte RR7747WH en de zwarte RR7755 zijn vergelijkbaar. In tegenstelling tot wat je misschien zult verwachten is de X-Plorer Serie 80 minder goed dan de Serie 75 die we hierna zullen bespreken. De zuigkracht van de Serie 80 is 2000Pa en de accuduur is slechts 90 minuten. Bovendien hebben de robotstofzuigers uit deze serie ook geen automatische zuigkracht aanpassing bij harde vloeren en tapijt, wat de Serie 75 en 90 wel hebben. 

De Rowenta X-plorer Serie 80 robotstofzuigers zuigen en dweilen tot 90 min en laden zich dan zelf op in 180 min. Alhoewel de modellen geen muurvolgende sensoren hebben, maken ze wel gebruik van Laser technologie.

Deze Serie 80 maakt meer geluid (70dB) dan de Serie 95 en de Serie 75, maar heeft daarentegen wel een groter stofreservoir (0,7L). 

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Rowenta X-Plorer Serie 80 RR7747WH - Robotstofzuiger met dweilfunctie
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Rowenta X-plorer Serie 80 RR7755 – Robotstofzuiger met dweilfunctie

X-Plorer Serie 75

Zoals je in dit filmpje hieronder kunt zien, lijkt de X-Plorer Serie 75 erg veel op de Serie 90. Het filmpje is namelijk bijna identiek. Het verschil zit hem in het feit dat de X-Plorer Serie 75 een 0,4L stofreservoir heeft en een zuigkracht van (maar) 2700Pa. Ook maakt deze robotstofzuiger iets meer geluid (65dB) dan de Serie 90. Ondanks dat de Serie 75 geen No-mop zones heeft, maken deze modellen wel gebruik van muurvolgende sensoren.

De X-plorer Serie 75 bestaat uit de zwarte RR7675 en de witte RR7687

- 5%
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Rowenta X-plorer serie 75 RR7687 - Robotstofzuiger met dweilfunctie
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Rowenta X-plorer serie 75 RR7675 Robotstofzuiger met dweilfunctie

X-Plorer Serie 60

De robotstofzuigers van de Rowenta X-plorer series hierboven hebben allemaal dezelfde afmetingen. De Serie 60 bestaat uit 2 robotstofzuigers die 4cm dunner zijn dan de Serie 75, 80 en 95. Met een hoogte van 6cm zijn dit de allerdunste Rowenta robotstofzuigers.

Deze Serie 60 doet daarentegen niet mee met de nieuwste Rowenta technologieën. Zo kunnen de robotstofzuigers uit deze Serie wel gekoppeld worden met de app, maar is deze niet bestuurbaar via de app. Zo kunnen er bijvoorbeeld geen No-go zones worden geselecteerd en krijg je je kamer niet in kaart. De Serie 60 werkt namelijk niet met Laser technologie maar met een Gyroscoop. Wel heeft het de handige Auto boost technologie, zodat de zuigkracht automatisch aangepast wordt voor tapijt en harde vloeren.

Met een zuigkracht van 2300Pa is deze Serie 60 krachtiger dan de X-Plorer Serie 80. Net als de Serie 80 gaan de robotstofzuigers uit de 60 Serie 1,5 uur mee voordat ze zichzelf opladen.

De X-Plorer Serie 60 komt in een witte variant: de Rowenta X-Plorer Serie 60 RR7447WH en een zwarte variant de RR7455. Volgens Coolblue komt de zwarte variant wel nog met gebiedsafbakening en een hogere accu lading. De witte variant heeft dit dus niet. 

- 10%
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Rowenta X-Plorer Serie 60 RR7447WH
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Rowenta Explorer Serie 60 RR7455

X-Plorer Serie 50

Om het nog wat verwarrender te maken is er nog een X-Plorer 50 Serie die ongeveer in dezelfde prijsklasse valt als de Serie 80 en Serie 60 robotstofzuigers van Rowenta. Deze Serie wordt niet genoemd op de Rowenta website maar is wel vindbaar in de verschillende webshops.

Wat we kunnen opmaken uit de informatie van de webshops is dat deze Serie 50 programmeerbaar en bestuurbaar is via de app. Bovendien kun je gebieden afbakenen door een magneetstrip. Het geluidsniveau (67dB) en stofreservoir (0,4L) is vergelijkbaar met de Serie 75 en de robotstofzuigers uit deze Serie hebben een hoogte van 8cm.

De witte variant, de RR7387, komt met een elektrostatische dweil. Bij de zwarte variant, de RR7375, ontbreekt deze.

- 23%
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Rowenta X-plorer serie 50 RR7387 - Robotstofzuiger met dweilfunctie
- 8%
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 1
Toevoegen aan vergelijken
Rowenta X-plorer Serie 50 RR7375

X-Plorer Serie 40 en 20

Tot slot zijn er nog de Serie 20 en Serie 40 X-plorer robotstofzuiger van Rowenta. Deze modellen zijn al erg verouderd vergeleken met de Series die we hierboven besproken hebben. De zuigkracht van respectievelijk 1200Pa en 1500Pa vinden wij te weinig om nog serieus te nemen. Vandaar dat we deze modellen niet op onze website hebben opgenomen.

Conclusie

Hopelijk heb je veel informatie kunnen halen uit dit artikel over de verschillende Rowenta X-plorer robotstofzuigers. Wij raden aan om een nieuwere variant te nemen en deze in de aanbieding te kopen. De prijzen van Rowenta robotstofzuigers lopen aardig uiteen. De Rowenta Serie 95 is de krachtigste serie, met een ongekende zuigkracht. De Serie 120 AI RR7865 / RR7877 is de nauwkeurigste robotstofzuiger. Koop een Rowenta robotstofzuiger passend bij jouw wensen en budget.

Laat weten wat jij ervan vindt!

   Laat een reactie achter

   Dweilstofzuiger
   Logo
   Vergelijk items
   • Steelstofzuigers (0)
   • Robotstofzuigers (0)
   • Schrobmachines (0)
   • Elektrische Dweilen (0)
   • Nat/Droog Stofzuigers (0)
   • Dweilrobots (0)
   • Stofzuigers met dweilfunctie (0)
   • Tapijtreinigers (0)
   • Schrobzuigmachines (0)
   Vergelijken