Samsung Jet Series: Een uitleg van de verschillende modellen

De Samsung Jet modellen

Samsung steelstofzuigers behoren tot een van de beste stofzuigers op de markt. We bespreken hier de Samsung Jet modellen. Deze serie bestaat volgens de Samsung website uit 4 verschillende modellen. De Jet 70 turbo, de Jet 75 complete, de Jet 90 complete extra en de Bespoke Jet. Toch hebben wij 8 verschillende modellen in de Nederlandse webwinkels gespot. Zoals de Jet 70 Compete, de Jet 75 Pro, de Jet 85, de Jet 90 Complete (zonder extra) en de Jet 90 Multi. Je vraagt je misschien net als ons af, wat het verschil is tussen deze stofzuigers. Hieronder maken we duidelijk wat de verschillen zijn tussen de Samsung Jet serie modellen en varianten.

Samsung Jet 70 Turbo vs. de Samsung Jet 70 Complete

De jet 70 turbo heeft een zuigkracht tot 150W, heeft een gebruiksduur van 40 minuten en is voorzien van 1 borstel en twee opzet stukken. De jet 70 complete heeft dit ook, maar wordt geleverd met een extra borstel voor harde vloeren. 

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 3
Toevoegen aan vergelijken
Samsung Jet 70 Turbo
Aanbieding
 • In december 2020 kwam deze steelstofzuiger als beste uit de test door de consumentenbond
 • 40 min. stofzuigen
 • Relatief veel lawaai met 86 decibel
 • Bekijk ook eens de Samsung jet 75 Pro
 • Hieronder zie je een prijsvergelijking van zowel de 70 Turbo als de 70 Complete
Beste deal op: bol.com

Samsung Jet 75 Complete vs. de Samsung Jet 75 Pro

De Samsung Jet 75 Complete is een stuk krachtiger dan de Jet 70. Het heeft een zuigkracht van 200W en je kunt er tot 60 minuten mee stofzuigen. Ook heeft deze versie 3 borstels en 3 opzetstukken. Hij is dus een stuk “completer”. Maar dan heb je ook nog de Samsung Jet 75 Pro versie. De 75 Pro versie verschilt van de 75 Complete versie in het feit dat de Pro ook een echte dweilfunctie heeft. In de praktijk betekent dit dat de Pro versie geleverd wordt met de Samung Spinning Sweeper. Deze variant wordt alleen verkocht bij CoolBlue. Daarnaast is er nog de Jet 75 Pet versie. Deze is verkrijgbaar bij Bol.com, wordt niet geleverd met de parketborstel die de complete wel heeft en is daarom minder geschikt voor kwetsbare vloeren.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 7
Toevoegen aan vergelijken
Samsung Jet 75 Pro

Samsung Jet 75 Pro

Beste deal op: coolblue.nl
329.00
- 31%
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 3
Toevoegen aan vergelijken
Samsung Jet 75 Complete

Samsung Jet 75 Complete

Beste deal op: coolblue.nl
Oorspronkelijke prijs was: €799.00.Huidige prijs is: €549.00.

Samsung Jet 90 Complete vs. de Samsung Jet 90 Complete extra

De Samsung Jet 90 Complete heeft met 200W dezelfde kracht als de Jet 75 complete. Ook kun je er weer tot 60 minuten mee stofzuigen. Bovendien heeft deze versie 3 borstels en 3 opzetstukken. Het lijkt er dus net op dat de Jet 75 Complete en de Jet 90 Complete dezelfde steelstofzuigers zijn in de webwinkels.

Niets is minder waar, want de Samsung Jet 90 Complete wordt geleverd met het Jet Station en de Jet 75 niet. Het Jet station is losstaand parkeerstation. Deze kun je overal in de kamer plaatsen en als je je stofzuiger erin hangt laad deze automatisch op. Je kunt er zelfs 2 losse Samsung accu’s tegelijk in opladen. Daarnaast heeft het Jet 90 model een telescopische buis waardoor je de lengte van je stofzuiger gemakkelijk kunt aanpassen. Ideaal voor langere personen die met zijn of haar lengte ergonomisch willen stofzuigen.

Het verschil tussen de “Complete Extra” en de “Complete” is wel vrij duidelijk. De Samsung Jet 90 Complete Extra wordt namelijk geleverd met extra batterij, zo kun je tot 120 minuten stofzuigen.

Tot slot is er nog de Samsung Jet 90 Multi deze wordt geleverd met fancy oplaadstation en is alleen verkrijgbaar bij CoolBlue. Het verschil met de Samsung Jet 90 Complete Extra (die verkocht wordt bij bol.com) is dat de Jet 90 Multi niet verkocht wordt met extra batterij.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 2
Toevoegen aan vergelijken
Samsung Jet 90 Complete Extra vs20r9046t3

Samsung Jet 90 Complete Extra vs20r9046t3

Beste deal op: ep.nl
539.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Samsung Jet 90 Complete VS20R9046S3

Samsung Jet 90 Complete VS20R9046S3

Beste deal op: coolblue.nl
749.00
- 25%
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Samsung Jet 90 Multi

Samsung Jet 90 Multi

Beste deal op: coolblue.nl
Oorspronkelijke prijs was: €799.00.Huidige prijs is: €599.00.

Samsung Jet 85

De Samsung Jet 85 is eind 2023 op de markt gekomen en wordt in verschillende varianten aangeboden. Zo komen wij hem tegen als Samsung Jet 85 Multi, Samsung Jet 85 Complete en de Jet 85 Premium. Het enige verschil wat wij tussen deze modellen ontdekken zijn de meegeleverde accessoires.

De Samsung Jet 85 heeft geen dweilfunctie en heeft dezelfde geluidswaarde als de eerdere modellen. Het voordeel van de 85 is de iets hogere zuigkracht (210 Watt) ten opzichte van de Jet 75 en Jet 95. Daarnaast is de steelstofzuiger nog 200 gram lichter dan het Samsung Jet 75 en Jet 95 modellen (2,6 kg).

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
 • Lichte, krachtige stofzuiger uit 2023
 • 210 Watt zuigkracht
 • Geschikt voor mensen met allergieën dankzij de geavanceerde luchtfilter
 • Geschikt voor huisdiereneigenaren
 • Geen dweilfunctie
 • Komt met vele accessoires
 • Verschillende webshop bieden meerdere Samsung Jet 85 modellen aan. Zo is er de Samsung Jet 85 Multi, de Samsung Jet 85 Compleet en de Jet 85 Premium. Het enige verschil kan hem zitten in de meegeleverde accessoires.
Oorspronkelijke prijs was: €399.00.Huidige prijs is: €389.02.
Kies Product
Beste deal op: bol.com

Samsung Jet 95

De Samsung Jet 95 is net als de Jet 85 eind 2023 op de markt gekomen en wordt in verschillende varianten aangeboden. De Samsung Jet 95 Pet is de meest populaire editie. De Samsung Jet 95 heeft geen dweilfunctie en heeft dezelfde geluidswaarde als de eerdere modellen. De zuigkracht is net als de Jet 85 wel 210 Watt. Daarnaast is de steelstofzuiger ongeveer even licht als de Jet 85.

“Wat maakt de Jet 95 dan anders dan de Jet 85?” zal je je misschien afvragen. Het verschil zit hem in het vrije oplaadstation en de telescopische steel. Deze heeft de Samsung Jet 95 wel en de Samsung Jet 85 niet. Bij de Jet 85 zul je het oplaadstation aan de muur moeten monteren.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
 • Lichte, krachtige stofzuiger uit 2023
 • 210 Watt zuigkracht
 • Geschikt voor mensen met huisdieren en allergieën
 • Vrijstaand oplaadstation
 • Geen dweilfunctie
 • Komt met vele accessoires en gemakken zoals de telescopische buis
 • Verschillende webshop bieden meerdere Samsung Jet 95 modellen aan. Zo is er de Samsung Jet 95 Pet Multi, de Samsung Jet 95 Complete en de Jet 95 Premium. Het enige verschil kan hem zitten in de meegeleverde accessoires.
Oorspronkelijke prijs was: €529.00.Huidige prijs is: €449.00.
Kies Product
Beste deal op: bol.com

Samsung Bespoke Jet

De nieuwe Samsung Bespoke Jet heeft samen met de Jet 85 de beste zuigkracht van alle Samsung steelstofzuigers (210 Watt). Deze stijlvolle stofzuiger komt bovendien met een uniek zelfreinigingsstation én een extra accu! Tot slot onderscheid deze Bespoke Jet zich in gewicht. Hij is namelijk slechts 2,4 kg zwaar. Al met al in de Samsung Bespoke Jet het parade paardje van Samsung!

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 1
Toevoegen aan vergelijken
 • Luxe steelstofzuiger met zelfreinigingsstation!
 • Geleverd met 2 accu's om 120 minuten achter elkaar te zuigen
 • Een stuk lichter in gewicht dan eerdere Samung Jets
826.99
Kies Product
Beste deal op: bol.com

Conclusie

Hopelijk hebben we je wijzer kunnen maken op het gebied van de Samsung Jet modellen. Samenvattend kunnen we stellen dat de Jet 70 minder krachtig is dan de Jet 75 en deze op zijn beurt even krachtig is als de Jet 90. De Jet 90 wordt alleen wel geleverd met Jet Station. De Jet 75 Pro versie wordt geleverd met dweil accessoire zodat die als dweilstofzuiger kan worden gebruikt. De Jet 90 complete extra wordt geleverd met extra batterij.

De Jet 85 en de Jet 95 zijn eind 2023 aan de Samsung Steelstofzuiger line up toegevoegd. Deze stofzuiger zijn een stuk lichter en hebben geen dweilaccessoire. Wel hebben ze een sterkere zuigkracht dan eerdere modellen.

Tot slot is de beste stofzuiger van Samsung nog altijd de nieuwe Samsung Bespoke Jet. Deze komt namelijk met een uniek zelfreinigingsstation!

7 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Top. eindelijk weer eens gewoon een duidelijke en informatieve website.
  Waren er maar meer van dit soort hulpvolle artikelen/websites.

 2. Kijk, hier heb ik wat aan, bedankt voor de info!

 3. Blijkbaar is er ook nog een Jet 75 Pet versie (verkocht op bol.com) maar ook hier weer moeilijk te zien wat het verschil is met de Jet 75 Complete versie bv, jullie toevallig een idee?

  • Goed gezien Jurgen! Aangezien de ‘Jet 75 Complete’ niet meer op Bol.com wordt verkocht maar wel de ‘Jet 75 Pet’ kun je ervan uitgaan dat dit dezelfde stofzuiger als de 75 Complete is. “Pet” houdt bij de meeste steelstofzuigers in dat er een turbo mini borstel wordt bijgeleverd voor dierenharen (Engels: Pets). Deze turbo mini borstel wordt geleverd bij de 75 Complete. Voor de verwarring heeft bol.com deze steelstofzuiger nu de Samsung Jet 75 Pet genoemd… ;-)

   Dat gezegd hebbende, kun je de Samsung Pet 75 wel vinden op de Samsung website. Deze wordt echter daar niet verkocht. Alleen de Samsung Jet 75 Complete wordt daar nog verkocht.

  Laat een reactie achter

  Dweilstofzuiger
  Logo
  Vergelijk items
  • Steelstofzuigers (0)
  • Robotstofzuigers (0)
  • Schrobmachines (0)
  • Elektrische Dweilen (0)
  • Nat/Droog Stofzuigers (0)
  • Dweilrobots (0)
  • Stofzuigers met dweilfunctie (0)
  • Tapijtreinigers (0)
  • Schrobzuigmachines (0)
  Vergelijken