Xiaomi Roborock Robotstofzuigers: Vergelijking en Verschillen

Roborock Robotstofzuigers

Er bestaan redelijk wat robotstofzuigers van Xiaomi, die door Xiaomi allemaal “Roborocks” worden genoemd. Zo zijn er duurdere modellen zoals de S7 en de S6 met meerdere varianten zoals de S6 maxV en Pure. Ook kun je in je zoektocht naar Xiaomi robotstofzuigers goedkopere modellen tegenkomen zoals de E5 of E4. Deze worden alleen nauwelijks meer verkocht en zijn erg verouderd. Wat precies de verschillen zijn tussen de Roborocks van Xiaomi, gaan we jou in dit artikel haarfijn uitleggen. Wij hebben de  Roborock robotstofzuigers namelijk al voor je vergeleken.

Xiaomi roborock s5 s6 varianten
Foto credits: us.roborock.com

Roborock S7 vs. Roborock S6 MaxV

De Roborock S7 is net als de Roborock S6 MaxV een robotstofzuiger met dweilfunctie. De Roborock overstijgt de S6 MaxV in zijn dweilkracht. De druk van het dweilsysteem van de S7 op de vloer is namelijk verdubbelt ten opzichte van de S6MaxV.

Met 3000 vibraties per minuut en een groter vuilreservoir en waterreservoir is de S7 een betere keus als je veel wilt gaan dweilen met je robotstofzuiger. Als je een robotstofzuiger vooral voor alleen het zuigen van je kamer wilt gebruiken. Dan is de S6 MaxV een betere keus. De zuigkracht van beide robotstofzuigers zijn namelijk vergelijkbaar (2.500Pa).

Een ander verschil is dat de Roborock S7 over tapijt kan rijden terwijl hij bezig is met een dweilbeurt. Hij herkent namelijk tapijt en als hij zich hierop bevindt zal het dweilsysteem omhoog worden gelift. Dit kan de Roborock S6 maxV niet. 

De Roborock S7 is momenteel alleen nog via Amazon te bestellen. Terwijl de Roborock S6 MaxV in meerdere webshops te koop is.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Roborock S6 MaxV
Aanbieding
 • Met een zuigkracht van 2500Pa is deze roborock sterker dan zijn voorgangers.
 • Met dweilfunctie
 • Dubbele camera met infrarood systeem
Beste deal op: alternate.nl

Roborock S6 MaxV vs. S6 Pure vs. S6 vs. S5 max

De Roborock S6 MaxV is de beste robotstofzuiger van de Xiaomi S6 generatie. Deze stofzuigrobot heeft namelijk een hogere zuigkracht (2.500Pa) dan de andere varianten S6 Pure en S6 (2.000Pa). Ook gaat deze S6 MaxV 180 minuten mee en dit is langer dan de standaard S6 en S6 Pure (150 minuten).

De Xiaomi S6 Pure is de minste van de S6 Robotstofzuigers. De knop voor spotcleaning is bij dit model verwijderd en ook heeft het een iets kleiner stofreservoir dan de standaard S6 of de S6 MaxV. Het waterreservoir van de S6 Pure (180 ml) is dan wel weer groter dan die van de Standaard S6 robotstofzuiger (140 ml). Tot slot, is de Pure met 69 dB iets luider dan de MaxV en de standaard S6 (beide 67dB). 

En dan hebben we nog de S5 Max. Dit model kwam uit na de S6, maar voor de S6 Pure en S6 MaxV. Hij is duurder dan de S6 Pure, mogelijk vanwege de veel grotere watertank, waar 297 ml in plaats van 180 ml in kan. De verdere specificaties van de Xiaomi S5 Max zijn vrijwel gelijk aan die van de S6 of de S6 Pure. De S5 Max heeft een zuigkracht van 2000Pa en maakt iets meer herrie dan de standaard S6 (69dB)

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Xiaomi Roborock S6 Pure
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Xiaomi Mi Roborock S6

Xiaomi Roborock S6 – Robotstofzuiger met dweilfunctie

Beste deal op: alternate.nl
449.90
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Xiaomi Roborock S5 Max - Robotstofzuiger met dweilfunctie

Conclusie

Hierboven heb je over de overeenkomsten en verschillen kunnen lezen van de verschillende Xiaomi Roborock S5, S6 en S7 modellen. De modellen die hiervoor zijn ontwikkeld, hebben we niet meegenomen in de vergelijking omdat deze teveel verouderd zijn of niet meer worden verkocht. Al met al lijken de robotstofzuigers van Xiaomi erg op elkaar. De zuigkracht van de S6, de S6 Pure en de S5 Max is namelijk precies gelijk (2.000Pa). De S6 MaxV en de S7 springen hier wel bovenuit door hun zuigkracht van (2.500Pa).

Ons advies is om een keuze te maken die gebaseerd is op jouw specifieke wensen of budget. Voor informatie over de specifieke Roborocks van Xiaomi kun je naar de individuele product pagina gaan op onze website.

Laat weten wat jij ervan vindt!

   Laat een reactie achter

   Dweilstofzuiger
   Logo
   Vergelijk items
   • Steelstofzuigers (0)
   • Robotstofzuigers (0)
   • Schrobmachines (0)
   • Elektrische Dweilen (0)
   Vergelijken